27 Şubat 2019 Çarşamba

SULTAN OYUNU

KİŞİLER VE GÖREVLER:
Şehzade 1 (akıllı ve bilgili )görevi kendinin aklı ve bilgisiyle ülkeyi daha iyi yönetebileceğini sultana halka ve orduya inandırmak
Şehzade 2 (güçlü ve cesur )görevi kendinin aklı ve bilgisiyle ülkeyi daha iyi yönetebileceğini sultana halka ve orduya inandırmak
Vezir: Kurnaz ve sinsi Şehzadelere akıl verir. Herşey beklenebilir iyi biri de olabilir kötüde.
Anne Sultan : iki oğlunuda seviyor kavga istemiyor kimi seçeceğine en son en sevileni dolaşıp o karar vececek.orduya, vezire, halka sorup.
Doktorun yardımcısı (Büyücü): Kimse asıl kimliğini bilmiyor, sihirli aynası ve bilgeliği ile düşmanları önceden anlamaya ve önlemeye çalışır. Herşeyi dondurma büyüsüne sahip.
Saray doktoru: Büyücü ile takılır sultanın ilaçlarını verir. Hastaları iyileştirir, zehirlemeleri önlemeye çalışır.
Muhafız 1:görevi gelen ziyareçilere izin vermek şüpelenirse arama yapmak.
Muhafız 2: görevi gelen ziyareçilere izin vermek şüpelenirse arama yapmak.
Hizmetkarlar 3 kişi :görevleri temizlik yapmak , yiyecek hazırlamak (üç silahşörler asıl görevleri saltanatı gizli tehlikelerden korumak çok iyi silah kullanır, dikkatli olmalı herkesi gizliden gizliye herkesi incelerler )
Ziyretçiler(2-4 kişi): Komşu ülkeden başsağlığı için geldiler. Bazılarının gizli görevi, kötü niyetleri olabilir.
Ordu (4-6 kişi): Aylardır maaş olamadılar çok sinirliler eğer ikna olmassalar iyi geçinilmezse isyan çıkarabilirler.Ordunun karşısında kimse duramaz.
Halk (2-10 kişi): Açlık sefalet içinde eski padişah zamanında ağır vergiler ve savaşlardan bıkmış ve bir umut bekliyor. Şehzadeler umut vermesse isyan çıkarabilir ve sarayı ele geçirebilirler. Sadece ordu erken davranırsa durdurabilir.

GİZLİ GÖREVLER:
  1. SENARYO: Vezir aslında kötü asıl maksadı krallığı ele geçirmek muhafızlarla bir olup şehzadeleri öldürüp başa geçmek istiyor.
  2. SENARYO: ziyaretçiler karşı krallığın adamları şehzadeleri zehirleyip ülkeyi karmaşaya itmek istiyorlar.
  3. SENARYO: karşı krallıktan birisi halkın arasına sızıp sarayı ele geçirmek için halkı inandırmaya çalışır.
  4. SENARYO: şehzadelerden birisi diğer şehzadeye kötü plan kurar. Orduyu ikna edip diğer şehzadeyi öldürtüp kolay yoldan padişah olmak istiyor.
  5. Seneryo


OYUNUN OYNANMASI:
Öğretmen zarflara hazırlamış olduğu kartona yazılmış olan görevleri sırayla öğrencilere çektirir. İlk zamanlarda Yeteneklere görede seçebilir. Kartonlarda yazılı olan görevler öğrencilere okutulup kartonlar geri iade edilir. Seneryoları sadece ilgili kişilere söyler.
Üyelerin bulunması gereken yerler belirlenir
saray görevlileri sarayda yerleşir halk sarayın yanında ordu daha uzakta bulunur.







  1. bölüm: Ziyaretçiler çağırılır başsağlığında bulunurlar. Yemek daveti olur hizmetliler yemek getirirler. 3-5 dakika sohbet edilir. Sarayda sohbet edilir gizli görevler varsa yapılır.
  2. Bölüm: Saraydakiler otururlar şehzadeler halka ve orduya giderler ve onları ikna etmeye çalışırlar.
  3. Bölüm: sultan vezirle ordu ile ve halk ile konuşur ve aldığı sonuca göre yeni padişahı ilan eder.
  4. Bölüm: yeni padişahı halk ve ordu eğer beğendilerse padişahım çok yaşa derler eğer beğenmemişlerse saraya rap rap yürürler. Orduyu hiç kimse durduramaz. Halkı sadece ordu durdurabilir ama erken haber alabilirse. Büyücü eğer halkın ayaklanacağını anlarsa orduya söyler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder